Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w ramach realizacji kampanii informacyjno-promocyjnej „Wołowina z Polski na japońskim rynku” ma przyjemność zaprosić do udziału w Webinarium z udziałem prelegentów i ekspertów z Polski.
Wydarzenie odbędzie się 29 listopada 2021 r. (poniedziałek) od godz. 9:00, a w programie m.in.: prezentacja polskiego sektora produkcji mięsa wołowego, przedstawienie oferty polskich producentów, odpowiedzi na pytania japońskich importerów.
Wstępna agenda wydarzenia:
09:00 – 09:15 Rejestracja uczestników i otwarcie – przedstawiciel UPEMI
09:15 – 09:30 Powitanie, uroczyste otwarcie – Ambasador RP w Tokio Paweł Milewski i Prezes UPEMI Wiesław Różański
09:30 – 09:45 Wystąpienie kierownik biura ZBH Tokio PAIH (Marta Szczygieł)
9:45 – 10:10 Prezentacja/wystąpienie ekspertów z branży mięsnej z Polski (dr inż. Piotr Szajner)
10:10 – 10:25 Wystąpienie dyrektora handlowego z Zakładu Przemysłu Mięsnego „Biernacki” (Przemysław Obacz) – przedstawienie oferty polskich producentów
10:25 – 11:00 Pytania i odpowiedzi
Prelegenci:
- Ambasador RP w Tokio Paweł Milewski
- Marta Szczygieł, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego w Tokio, Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.
- Dr inż. Piotr Szajner – od 1993 r. zatrudniony IERiGŻ-PIB, a od 2013 r. Kierownik Zakładu Rynków Rolnych i Metod Ilościowych IERiGŻ-PIB (analiza handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi w kontekście międzynarodowej konkurencyjności sektora żywnościowego oraz problematyka zmienności i transmisji cen w łańcuchu marketingowym; ewolucja polityki rolnej w zakresie regulacji rynkowych i handlu zagranicznego). W 2009 r. uczestnik w pracach The High Level Expert Group on Milk przy Komisji Europejskiej. Autor „Raportu o polskim sektorze mięsa wołowego”.
- Przemysław Obacz – dyrektor handlowy Zakładu Przemysłu Mięsnego „Biernacki”
- Przedstawiciel Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
ZACHĘCAMY DO UDZIAŁU!