Aktualności
Europejska wołowina na azjatyckich talerzach: nowe smaki, nowe historie. Jak wołowina z UE sprawdza się w azjatyckiej kuchni?
Wołowina od stuleci odgrywa ważną rolę w kuchniach różnych kultur. W Europie jest ceniona za swoje wysokie standardy jakości i unikalne walory smakowe, natomiast w Azji – szczególnie w japońskich i hongkońskich jadłospisach – zyskała status składnika wyjątkowego, mogącego wzbogacić tradycyjne doznania kulinarne. Jak wołowina z Unii Europejskiej (UE) odnajduje się na talerzach w Azji? … Continued
Unia Europejska (UE) jest jednym z kluczowych eksporterów mięsa wołowego. Dzięki utrzymywaniu wysokich standardów jakościowych europejscy producenci byli w stanie zyskać zaufanie zarówno lokalnych, jak i zagranicznych odbiorców. Normy jakości wołowiny w UE, opracowane z myślą o ochronie zdrowia konsumentów, dobrostanie zwierząt i ochronie środowiska, odgrywają istotną rolę w budowaniu renomy europejskiego sektora mięsnego na … Continued
Za nami targi HKTDC Food Expo Pro w Hongkongu – jedno z największych wydarzeń branży spożywczej na świecie, które corocznie przyciąga tysiące odwiedzających i wystawców. Tegoroczna edycja zgromadziła ok. 1860 wystawców z 30 krajów oraz ponad 500 tys. odwiedzających z całego świata. Wśród nich nie zabrakło europejskich eksporterów wołowiny, którzy w ramach kampanii „Europejska wołowina na … Continued
Wyjątkowe wartości odżywcze, takie jak wysoka zawartość białka, żelaza i witamin, oraz niepowtarzalny smak – to tylko niektóre cechy mięsa wołowego produkowanego w Unii Europejskiej. Jego walory coraz częściej dostrzegane są też na arenie międzynarodowej, w tym na rynkach azjatyckich. Wysoka jakość europejskiej wołowiny Unia Europejska (UE) jest trzecim co do wielkości producentem wołowiny na … Continued
Wysoka jakość wołowiny to gwarancja jej wyjątkowego smaku. Co jednak definiuje wysoką jakość? Aby wybrać najlepszy kawałek wołowiny, należy zwrócić uwagę na kilka istotnych cech – kolor, teksturę czy zapach mięsa. Sprawdź, co charakteryzuje mięso wołowe, po które warto sięgać! Kolor Kolor wołowiny jest jednym z najbardziej oczywistych wskaźników jej jakości. Wołowina powinna mieć jasnoczerwony … Continued
Ceniona za wysoką jakość i wyjątkowy smak europejska wołowina od lat zdobywa uznanie na rynkach azjatyckich. W odpowiedzi na rosnące zainteresowanie tym produktem w Azji z radością ogłaszamy, że projekt „Europejska wołowina na rynkach azjatyckich” doczekał się kontynuacji! To kolejny rozdział znanej już azjatyckim importerom inicjatywy, która ponownie skoncentruje się na rynkach Japonii i Hongkongu. … Continued
Podsumowanie udziału kampanii w targach SMTS Zakończyły się 58. targi Supermarket Trade Show 2024, na których przedstawiciele przemysłu rolno-spożywczego mieli okazję nie tylko zaprezentować swoje produkty i nawiązać nowe kontakty biznesowe, ale także poznać japoński rynek. Na wydarzeniu nie mogło zabraknąć europejskich eksporterów wołowiny, którzy w ramach kampanii „Europejska wołowina na rynkach azjatyckich” promowali wysokiej … Continued