Data: 20.04.2021, (wtorek), 09:00 (CEST)
Webinarium organizowane przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w ramach realizacji kampanii informacyjno-promocyjnej „Polska wołowina na japońskim stole”. Wśród tematów m.in. aktualna sytuacja gospodarcza Japonii, oczekiwania japońskich importerów względem oferty produktowej czy zasady budowania relacji biznesowych z Japończykami.
ZACHĘCAMY DO UDZIAŁU!
Główna prezentacja ekspertów z branży mięsnej zostanie przeprowadzona w języku angielskim.
Ze względu na specyfikę budowania relacji biznesowych z Japończykami, w momencie rejestracji udziału prosimy o przesłanie notki/informacji o profilu swojej firmy w języku angielskim na adres: info@beeffrompoland.pl. Informacje zostaną przekazane do wiadomości japońskich prelegentów.
Wstępna agenda wydarzenia:
9:00 – 9:15 Rejestracja uczestników i otwarcie – przedstawiciel UPEMI
9:15 – 9:25 Powitanie, uroczyste otwarcie – Ambasada RP w Tokio
9:25 – 9:55 Prezentacja/wystąpienie ekspertów z branży mięsnej z Japonii – Naomasa Ikeda (wykład w języku angielskim)
9:55 – 10:10 Pytania i odpowiedzi do ekspertów
10:10 – 10:25 Wystąpienie kierownik biura ZBH Tokio PAIH (Ewa Małocha)
10:25 – 10:40 Wystąpienie zastępcy dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, KOWR (Radosław Rygalski)
10:40 – 10:50 Pytania i odpowiedzi
Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Prelegenci:
- Paweł Milewski, Ambasador RP w Japonii
- Ewa Małocha, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego w Tokio, Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.
- Kenichi Satomi – ekspert branży mięsnej, od 2018 r. zajmujący się mięsem wołowym z UE w firmie Matsuda Sangyo Co.
- Naomasa Ikeda – specjalista handlu międzynarodowego, od 2016 r. związany z firmą Matsuda Sangyo Co., Ltd., gdzie odpowiada za zakup i sprzedaż importowanej wołowiny. Od listopada 2020 r. rezydent UK w ramach procesu rozszerzania importu europejskiej wołowiny na rynek japoński.
- Radosław Rygalski, p.o. zastępca dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (KOWR)
- Przedstawiciel Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)