Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego zaprasza polskich producentów i eksporterów mięsa wołowego na webinarium on-line w ramach projektu „Wołowina z Polski na japońskim rynku”.
Wydarzenie odbędzie się 6 kwietnia 2022 r. (środa) o godz. 11:00, a w programie panele eksperckie dotyczące: budowania relacji i prowadzenia negocjacji z partnerami z Japonii, barier rynkowych i potencjału polskiej wołowiny.
Wstępna agenda wydarzenia:
11:00 – 11:15 Rejestracja uczestników i otwarcie – przedstawiciel UPEMI
11:15 – 11:30 Powitanie, uroczyste otwarcie – Kierownik Wydziału Polityczno-Ekonomicznego Ambasady RP w Tokio Radosław Tyszkiewicz i Prezes UPEMI Wiesław Różański
11:30 – 11:45 Wystąpienie Kierownik ZBH Tokio PAIH Marty Szczygieł
11:45 – 12:15 Prezentacja dotycząca barier rynkowych oraz możliwości, jakie mają przed sobą polscy producenci rozważający wejście na rynek japoński – Kenichi Satomi
12:15 – 13:00 Prezentacja dotycząca zasad budowania relacji i prowadzenia negocjacji z partnerami z Japonii – Eliza Klonowska- Siwak
13:00 – 13:30 Sesja pytań i odpowiedzi
Prelegenci:
- Radosław Tyszkiewicz – Kierownik Wydziału Polityczno-Ekonomicznego Ambasady RP w Tokio
- Marta Szczygieł – Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego w Tokio, Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.
- Eliza Klonowska-Siwak – wieloletnia Radca, Kierownik Wydziału Promocji Handlu i Inwestycji Ambasady RP w Tokio (2008-2018) oraz Dyrektor Zagranicznego Biura Handlowego w Tokio (2018-2020). Od stycznia 2021 r. Przewodnicząca Sekcji Japonia Izby Przemysłowo-Handlowej Polska-Azja
- Kenichi Satomi – ekspert branży mięsnej, konsultant ds. handlu mięsem wołowym w firmie Matsuda Sangyo
ZACHĘCAMY DO UDZIAŁU!
Formularz rejestracyjny dostępny jest tutaj.